BENVINGUTS AL BLOC DE L´ESQUADRA "TRABUC D´OR"
EN LA FESTA I EN LA BROMA, SEMPRE ELS PRIMERS.
COM ELS MARROCS.

dissabte, 28 de febrer del 2009

PLAY MARROC MARÇ: PENÉLOPE CRUZ


La prestigiosa Acadèmia dels Premis Play Marroc mensual, que presideix des de la seua creació l'Esquadra Trabuc d'Or, ha decidit per unanimitat atorgar el premi i distinció: PLAY MARROC MARÇ 2009 A PENÉLOPE CRUZ. Este important guardó, es suma a d'altres premis importants que ha rebuts els darrers mesos l'actriu madrilenya, com el recentment obtingut OSCAR a la millor actriu de repartiment pel seu paper a la pel.lícula Vicki Cristina Barcelona (que es projecta el proper dia 8 de març al Teatre Avenida de Bocairent, amb motiu de la programació cultural del Dia Internacional de la Dona Treballadora).

divendres, 27 de febrer del 2009

SOPAR DE PORRES

Prompte es celebrara el penellet dels Granaders i per la qual cosa tindrem el gust d'assaborir l'excel·lent sarsuela.
Gràcies a tots els que enguany han col·laborat amb les seues magnifiques porres per a poder fer tan exquisit sopar, especialment al nostre patrocinador principal del sopar: Jumi Cantó...Jumi moltes gràcies un any més i gràcies pel teu esperit fester que has sabut contagiar tant bé a tots els que han agafat el teu camí i no venen a sopar a cap panellet...Gràcies a tots, els demés soparem de bandera, com cada any.

dimarts, 24 de febrer del 2009

dijous, 19 de febrer del 2009

Ier. PREMI CONCURS FOTOS "ESQUADRA TRABUC"


L'Esquadra Trabuc ha atorgat el primer premi al Primer Concurs Nacional de Fotografia Festera "Esquadra Trabuc", a esta foto de Biaggio Calderano, per haver captat una de les instantànies més buscades per l'Esquadra Trabuc durant les festes passades.

Bocairent acogerá una reunión nacional de Moros y Cristianos

Bocairent acogerá una reunión nacional de Moros y Cristianos que llenará los hoteles.
La convocatoria atraerá a más de 300 personas para clausurar el paso de la Soldadesca a las fiestas de los Moros y Cristianos.



José Asensio durante el acto de la embajada cirstiana que ha representado durante 50 años.

Bocairent acogerá la próxima asamblea de la Unión Nacional de Entidades Festeras de Moros y Cristianos, Undef, en febrero de 2010, reunión que servirá para clausurar el 150 aniversario del paso de la Soldadesca a los Moros y Cristianos para homenajear a San Blas.Según el alcalde de Bocairent, Josep Vicent Ferre, el evento reunirá "alrededor de 350 personas de toda España que disfrutarán de las actividades festeras y turísticas que organizaremos".Los asistentes al evento ocuparán todas las plazas hoteleras de la localidad y buena parte de las disponibles de las poblaciones más cercanas."Tenemos previsto que los visitantes de los puntos más lejanos de la Comunitat Valenciana a Bocairent puedan instalarse en hoteles y casas rurales de Agres, Banyeres y Venta el Borrego" adelantó Ferre.Todos los actos se llevarán a cabo en el Teatro Avenida y las comidas en los restaurantes de la localidad así como en los locales de las diferentes filaes.La primera autoridad del Ayuntamiento de Bocairent advirtió que a parte "del beneficio económico que esta actividad aportará, nosotros creemos sobre todo en lo que esta asamblea aportará al turismo de la localidad a largo plazo".Ferre insistió en que el ambiente festero "invitará a muchos a volver a visitarnos, además de que este acto sirva también como una vía de difusión cultural de Bocairent".El alcalde adelantó que además de los actos relacionados con las fiestas de Moros y Cristianos, "organizaremos otro tipo de actividades, como visitas guiadas por el pueblo, para que nuestros visitantes además de festear y disfrutar de este fin de semana festero, puedan deleitarse también con nuestra cultura".El domingo la localidad murciana de Abanilla acogió la asamblea anual de la Undef, que ratificó por unanimidad la propuesta lanzada desde su junta directiva de celebrar la siguiente cita en Bocairent. La delegación de Bocairent estuvo encabezada por su alcalde, Josep Vicent Ferre, y por el presidente de la Asociación de Fiestas, Vicent Silvestre, y su vicepresidente, Santiago Beneyto. El socialista dirigió unas palabras a los miembros de la asamblea para agradecerles este nombramiento, al mismo tiempo que invitó a todos los presentes a la nueva convocatoria. En la comida de hermandad celebrada posteriormente, los representantes locales agradecieron el trato recibido con la entrega de unos obsequios tradicionales al primer edil de Abanilla y al presidente de la Federación Local de Fiestas de Moros y Cristianos.Para Ferre, "esta elección es una inmensa alegría y también una gran responsabilidad para todos los bocairentins y bocairentinas". Además, el alcalde confió "plenamente en el buen hacer de los miembros de la Asociación de Fiestas y de cada una de las nueve filaes de Bocairent que conseguirán que este próximo encuentro resulte un éxito".
Por otro lado, la reunión sirvió para nombrar como miembro honorario de la Undef a José Asensio Momparler que en las pasadas fiestas de principios de mes dejó el cargo de embajador cristiano después de representarlo durante los últimos 50 años. La propuesta surgió desde la Asociación de Fiestas de Moros y Cristianos de Bocairent. La filae Españoletos, en nombre de Mónica Gómez, capitana de esta filae, que hizo entrega a Asensio de este galardón honorífico, iniciativa de todos los festeros y festeras, acompañada por toda la junta directiva de su agrupación.

dimarts, 17 de febrer del 2009

L´ARMAMENT

Els components de l'esquadra el Trabuc d’or i de l'esquadra el duret, ja tenim l'armament llest per a començar les pròximes festes.




Aneu preparant-vos pera les festes que venen, ja que degut a que es celebrarà el 150 aniversari de les festes.
Tindrem un premi especial per aquell que faja la major trabucada.

dilluns, 16 de febrer del 2009

PER L'AMISTAT DELS MARROCS

Enguany cal destacar com amics de les festes 2009 a Charli i Javi, ja que eduard conill, no el de la junta sino el de la caixa, va estar ahi, a punt de completar el trio pero a la fi va desapareixer.Un altre component de l´esquadra que, mes que per amistat per obligaciò, ha estat en tot moment acompanyant a estos dos grans amics es.....
Steev Urquel en versiò Valenciana....Ahi el teniu amb un dels ultims models rebuts per el seu amic Javi. Enhorabona a tots........

diumenge, 15 de febrer del 2009

DONANT LLIÇONS AL NOU DE LA JUNTA DE FESTES


A esta imatge podem vore l'amic Vicent Ferre, que després de 4 anys a la Junta de Festes s'ha agafat unes festes sabàtiques enguany, no participant en quasi ningún acte. Ací el veiem a l'acte dels Marrocs, després de l'ambaixada Cristiana, donant uns consells a Eduard "Conill", que ha pres el seu relleu a la Junta de Festes...i és que com diuen, la veterania és un grau....

EL QUE FA LA CRISI...TRACTORS "JAVI CANTÓ"


Des de l'Esquadra Trabuc començem a creure que açò de la crisi és veritat però de la bona....sino mireu el cas del nostre company d'esquadra i amic Javi Cantó...com que no te xiquest nosaltres els amics ens aprofitem d´ell, ja que s´estalviem el tractoriste i ademés li fem pagar els 80 euros de la carrosa...etc...

Més informació en este blog.

dilluns, 9 de febrer del 2009

ELS MILLORS STRIPERS...DE "LA CONTORNADA"


Per si algú dubtava de la capacitat d'enginy i provocació de l'Esquadra Trabuc, per si algú no tenia clar que en la festa i en la broma "som els primers", la retreta d'enguany va deixar per a la posteritat els estiptease quasi integrals dels membres de l'esquadra Trabuc i 2 membres de l'esquadra El Duret, que simpatitzen amb els trabucaires...Un escàndol, però amb molta gràcia i amb la complicitat de la filà i dels músics de la Lira de Quatretonda...Gràcies a tots els que vareu fer possible el numeret, i com no, gràcies a la nostra coreògrafa, que desinteressadament ens va ajudar a preparar l'actuació: Esther Balsalobre.
...Prepareu-se tots, perquè la Retreta 2010 ja està en marxa...i promet tant o més que la d'enguany!.

dijous, 5 de febrer del 2009

DIA DEL SANTO CRISTO: EL TRABUC TAMBÉ HA ESTAT




Un any més, una delegació de l'Esquadra Trabuc, encara assaborint l'èxit del "numeret" de la retreta, hem pujat al Santo Cristo a esmorzar. Després de l'esmorzar, hem compartit moments i herberos, amb membres d'altres filaes: al localet dels Granaders amb el "tio Alegria", al local dels Suavos amb uns quants membres d'esta filà i al costat del pou amb membres de les filaes de Contrabantistes, Mosqueters, Estudiants i Moros Vells.



Ha estat un matí molt interessant, a més a més de la diana, a la que hem gaudit d'un cap d'esquadra de primera: Josep "Droga" (de l'esquadra Duret).